Városi Könyvtár

Sümeg város Önkormányzata által fenntartott, a helyiek és környékbeliek általános gyűjtőkörű, nyilvános közkönyvtára.

A könyvtár alapfeladata: gyűjteményét folyamatosan fejleszti, feltárja, megőrzi, gondozza és rendelkezésre bocsátja, tájékoztat a könyvtár és a nyilvános rendszer dokumentumairól és szolgáltatásairól, biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését, részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információcserében. Gyűjteményét és szolgáltatásait a helyi igényeknek megfelelően alakítja, közhasznú információs szolgáltatást nyújt, szabadpolcos állományrésszel rendelkezik.

 

Könyvtári Szolgáltató Rendszer

A Könyvtári Szolgáltató Rendszer a nyilvános könyvtárat nem működtető községekben biztosítja a könyvtári szolgáltatást: Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Hetyefő, Megyer, Rigács, Sümegprága, Ukk, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes településeken.

A települési könyvtárak állományát új dokumentumokkal gyarapítja, bevételezi, közös adatbázisban feldolgozza, statisztikai adatgyűjtést végez, szakmai segítséget nyújt, rendezvényeket szervez, közreműködik az állományellenőrzések lebonyolításában, integrált könyvtári rendszerével folyamatos kapcsolatot teremt az egyes települési szolgáltató helyek és a városi könyvtár adatbázisa között.

Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások:

Könyvtárlátogatás, kézikönyvtári állomány és folyóiratok helyben használata, állományfeltáró eszközök igénybevétele, információ a könyvtári rendszer szolgáltatásairól

 

Szolgáltatások beiratkozással:
Könyvek kölcsönzése, folyóiratok kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, helytörténeti gyűjtemény helyben használata

Beiratkozási díjak:

felnőtteknek: 1000 Ft/naptári év

kedvezményesen 500 Ft/naptári év - nappali tagozatos tanulóknak, 70 éven aluli nyugdíjasoknak, gyesben és gyeden részesülők, álláskeresők

ingyenes - 16 életkor alatt, 70 életkor felett

 

Szolgáltatások térítés ellenében:

Nyomtatások:

   fekete: A/4 oldal 30 Ft/db

Laminálás: normál fóliával 150 Ft/db

 

Számítógép - internet használat:

Éves tagsággal rendelkezők számára: 30 perc 150 Ft, 60 perc 200 Ft

Éves tagsággal nem rendelkezők számára: 30 perc 300 Ft, 60 perc 400 Ft

  

Olvasószolgálat:

 

Aktuális könyvajánlónkat ide kattintva tekintheti meg.

Képgaléria

  

  

 

 

Honlap készítés